Samsung представи 1000-инчовия телевизор The Wall

NetNews

Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи актуализирания модулен телевизор The Wall за 2021 г. Първият модел на семейството The Wall стартира през 2018 г. и оттогава компанията представи актуализирани версии на модулни телевизори. The Wall 2021 разполага с най-новата технология за обработка на видео, честота на опресняване от 120 Hz и технология с изкуствен интелект за подобряване на качеството на картината. Диагоналът му е 1000 инча.

Едно от най-важните предимства на модела The Wall 2021 е използването на безжични свързващи елементи за инсталиране на огромния модулен екран. Производителят отбелязва, че новият телевизор може да бъде сглобен във всякаква конфигурация с различни системи за монтаж. Тя може да бъде плоска, изпъкнала или вдлъбната, монтирана към вертикална стена, наклонена или дори към таван.

След окончателната инсталация процедурата за настройка се извършва едновременно за всички модули, като се използва функцията за фабрично регулиране на шева. Използването на безжична връзка и безрамков дизайн намалява наполовина дебелината на телевизора.

Хардуерът на телевизора се захранва от изкуствен интелект и технологии за машинно обучение. Мощният нов процесор Micro AI анализира и оптимизира всеки кадър в реално време, използвайки 16 модела на невронна мрежа. В резултат на това качеството на изображението може да се увеличи до 8K с висок контраст.

Дори на слънчева светлина, той осигурява ясни изображения с яркост до 1600 нита. Технологията Black Seal прави екрана едноцветен за по-чисто черно. Технологията Ultra Chroma пък използва къси дължини на вълната, които придават на RGB цветовете два пъти повече от контраста на стандартните светодиоди. Също така, всеки светодиод на The Wall 2021 е с 40% по-малък от този на The Wall 2020 за богато черно и подобрено възпроизвеждане на цветовете.

Модулният телевизор на Samsung 2021 поддържа режим картина в картина (PBP), разделяйки екрана на 4 части, излъчвайки съдържание от четири различни източника. В този случай на всеки от четирите екрана видеото ще бъде представено в 4K резолюция. Телевизорът е сертифициран и от сертификата за комфорт на очите на TÜV Rheinland, потвърждавайки минималното излъчване на синя светлина. Сертификацията EMC клас B потвърждава безопасността на електромагнитното излъчване на устройството и позволява огромната "стена" да бъде инсталирана дори и в дома.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първият в света мост от неръждаема стомана отпечатан на 3D-принтер бе инсталиран в Амстердам

Използването на технологията за 3D печат в различни сфери на човешкия живот става все по-популярна. Оказва се, че 3D принтерите са полезни дори за строителите на мостове. Потвърждение на това е фактът, че за първи път в света в Амстердам бе инсталиран мост от неръждаема стомана, който е изцяло създаден […]