Scania тества батериите на електрическия си влекач с удар от Golf (ВИДЕО)

NetNews

Шведският производител на камиони Scania провери здравината на акумулаторите на новия си електрически влекач, като блъсна в тях Volkswagen Golf. Краш тестът е трябвало да потвърди резултатите от компютърна симулация.

За изпитанието е използвана истинска батерия, а не макет, обяснява шефът на отдела за тестове на Scania Микаел Литман. Имитирана е ситуация, която се среща най-често в катастрофите между автомобил и камион в реалността и освен това позволява акумулаторният блок да бъде подложен на възможно най-големи натоварвания.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/mzGvG-orv6g" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Също както при автомобилите батериите на електрическата Scania са проектирани така, че енергията от удара да се поглъща от целия корпус и да се деформират само елементи без критична важност за целостта на конструкцията. Шведите се хвалят, че акумулаторът на камиона не е пострадал при удара.

Scania представи първия си електрически влекач през септември. Камионът има електромотор с мощност 310 к.с., захранван от батерия с капацитет 165 или 300 кВт. С по-големия акумулатор пробегът без презареждане достига 250 км.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ФИФА отстрани президента на Африканската футболна конфедерация заради корупция

ФИФА взе решение да отстрани президента на Африканската футболна конфедерация Ахмад Ахмад за пет години заради корупция. Наказанието бе анонсирано от ФИФА по време на кампанията на мадагаскареца за нов четиригодишен мандат начело на африканския футбол. Етичната комисия на ФИФА е установила, че Ахмад е постъпил непочтено, предлагайки подаръци и […]