Селекционерът на Шотландия: „Не трябва да се страхуваме от никого“

NetNews

Селекционерът на Шотландия Стив Кларк каза, че отборът му „не трябва да се страхува от никого“ преди откриващия мач в петък срещу домакина на Евро 2024 Германия в Мюнхен.

Кларк се надява да стане първият човек, извел Шотландия във фазата на директните елиминации на голям турнир, но неговата страна е изправена пред трудна задача срещу трикратния европейски шампион.

„Изпитваме голямо уважение към страната домакин и знаем, че те са добър отбор. Това е трудна игра. Една от мантрите, които имам, е да уважавам всички и да не се страхувам от никого“, каза селекционерът.

Шотландия участва на Европейски първенства за четвърти път. Във всички 11 предишни финални участия, включително осем на Световни първенства, те никога не са стигали отвъд груповата фаза.

Отборът на Кларк впечатли в квалификациите от група, включваща Испания и Норвегия, но записа седем мача без победа преди победата над Гибралтар миналата седмица.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Новата военна служба в Германия: какво ще представлява тя

Месеци наред се говореше, че Германия ще върне обратно задължителната военна служба, за да стане Бундесверът отново „способен да води война“. Военният министър представи новата си концепция. Какво е предвидено. Откакто през 2011 г. беше отменена задължителната военна служба в Германия, Бундесверът постоянно изпитва недостиг на военнослужещи. Вместо да нараства, […]