Сингапур и Дания са най-добрите места за бизнес в света

NetNews

Сингапур, Дания и САЩ са най-добрите места в света за правене на бизнес. Това сочи класацията за бизнес средата на „Икономист интелиджънс юнит“ (Economist Intelligence Unit).

Сингапур вече 16 години запазва лидерската си позиция на най-добро място за правене на бизнес, заяви Прианти Рой, прогнозен мениджър за страните и анализатор за Европа, пред телевизия „Си Ен Би Си“.

Факторите, които нареждат страната от югоизточна Азия като водеща бизнес дестинация заради политическата стабилност и фокусът на правителството върху подпомагането на местните компании от частния сектор и технологичното им модернизиране, заяви той.

Класацията на „Икономист интелиджънс юнит“ оценява привлекателността за правене на бизнес на 82 страни и територии и се основава на индикатори като инфлация, разходи за живот, икономически растеж и данъчна политика.

Индикаторът показва също и кои икономики са по-добре позиционирани за растеж, отколкото другите и „ефективен начин да се определи къде може скоро да настъпи скок в инвестиционните разходи“, заявиха анализатори на „Икономист интелиджънс юнит“.

Зад Сингапур се нареждат Дания и САЩ, които заемат съответно второ и трето място.

Дания със „своите солидни макроикономически основи“ и висококачествена транспортна и дигитална инфраструктура има славата на една от най-привлекателните локации за бизнес“, каза Рой.

Пазарните възможности ще останат благоприятни в САЩ, най-вече заради малкото ограничения за външната търговия и инвестициите в САЩ, добави тя.

Според доклада Сингапур, Дания и САЩ ще имат най-добрата бизнес среда през идните пет години.

Германия и Швейцария се нареждат на четвърто място. Топ 10 на най-добрите страни за правене на бизнес в света се допълва от Канада, Швеция, Нова Зеландия, Хонконг и Финландия.

Индексът отчита значително подобрение в страни като Гърция, Катар и Индия. Според доклада Гърция е отчела най-голям напредък заради предприетите от ориентираното към бизнеса правителство.

Реформите на свободния пазар, обещани от аржентинския президент Хавиер Милей, целящи да насърчат частните компании и да привлекат чуждестранни инвеститори са причината за значителното подобрение в класацията, което страната отбелязва и се нарежда след Гърция по отчетен напредък.

Индия е единственият пазар, предлагащ потенциален мащаб, сравним с този на Китай, според доклада, като се добавя, че младият демографски профил на страната е добър за работната сила и бъдещото търсене. Индия се нарежда на трето място сред страните с най-подобрена бизнес страна, предава БТА.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За ден са изпълнени 33 000 рецепти за лекарства с намалено доплащане

В първия ден, в който Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започна да заплаща в по-голям процент над 52 групи лекарствени продукти за сърдечно-съдови заболявания, са били обработени над 33 000 електронни рецепти за продукти, които са преминали от частично на напълно реимбурсиране от страна на НЗОК. Това съобщиха от Здравната каса […]