Skoda разкри името на новия си бюджетен кросоувър

NetNews

През март Skoda ще пусне в продажба нов компактен кросоувър, който ще бъде серийна версия на концепта Vision IN, съобщават от пресслужбата на чешката компания. Моделът ще се казва Kushaq, с което ще бъде спазена традицията имената на SUV-тата в камата на марката да започват с "K" и да завършват на "Q".

Думата "kushaq" е взета от индийската история и в превод от санскрит означава "император" или "крал". Това потвърждава слуховете, че новият кросоувър надали ще се продава в този си вид и най-вече цена извън Индия.

В основата на Skoda Kushaq ще лежи платформата MQB-A0, разработена специално за пазарите в развиващите се страни. Моделът ще се оборудва с 1.5-литров турбодвигател с мощност 150 к.с. и роботизирана трансмисия с два съединителя, а задвижващи ще бъдат само предните колела.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/oAdb8Fk79R0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жълт код за валежи и условия за поледици утре

След необичайно топлото за сезона време вчера, в Ахтопол температурата достигна 18°. Днес обаче започва захлаждане. На места в Източна и Югоизточна България, където преди обяд духаше умерен, все още югозападен вятър, ще достигнат до 14°-15°, но в по-голямата част от страната максималните ще са между 7° и 12° . […]