Слави Ангелов за случая „Живко Коцев“: Снимките доказват единствено неморалното поведение на главния секретар

NetNews

Всичко това се прави, за да се позволят машинации с хартиените бюлетини, като на едно място се притискат схемите на едните, а на други място оставяме да работят нашите схеми. Целият скандал беше използван чисто политически, за да бъде отстранен главния секретар. Това каза разследващият журналист Слави Ангелов в bTV, цитиран от ФОКУС.

Коментарът му е по повод скандала около главния секретар на МВР, чието име бе свързано с задържани за контрабанда лица, след като се появиха снимки, на които той е с тях.

„Тези снимки не са доказателство за нищо и няма да докажат нищо. Те са доказателство за неморалното поведение на главния секретар. Тук единствено можем да търсим липса на морал и липса на професионализъм. Този човек не може да получава такива подаръци от такива хора, не бива да общува и да пътува по скъпи дестинации с тях“, допълни журналистът.

„Страхувам се, че има и някаква фактология срещу него, за да склонява той да става защитен свидетел“, каза още Слави Ангелов.

По думите на Ангелов вътрешният министър Калин Стоянов също трябва да подаде оставка.

„Излязоха информации, че той също познава много добре това гостоприемно семейство от Хасково. Освен това, опозицията от дълги месеци говори за негови сериозни икономически и политически обвързаности. При тази ситуация беше нормално той да подаде оставка и в МВР да влязат професионалисти, които не са обременени политически, които да гарантират, че изборният процес ще бъде без машинации“, посочи разследващият журналист.

„Той е много по-умен и предпазлив, отколкото беше, например, Доктора. Паскал не обича да се появява, живее повече в Гърция, отколкото в България. Много по-внимателен е, не обича да се набива на очи. Тези канали генерират чудовищно големи приходи и те влизат в държавната администрация. Той има твърде много хора, които го пазят и това е причина името му да остане в сянка твърде дълго време. Причината сега всичко това да се случва може да е някакъв икономически интерес, който той не е изпълнил“, каза Слави Ангелов.

Според журналиста е малка вероятността случаят да приключи с ефективни присъди.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Байдън обсъди перспективите за подкрепа за Израел и Украйна с лидерите на Конгреса

Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди с лидерите на Демократическата и Републиканската партии в Конгреса перспективите за одобряване на законопроект, който ще включва допълнителна помощ за Израел и Украйна. Това се казва в изявление, разпространено в неделя от пресслужбата на Белия дом, предаде ТАСС. Както следва от документа, Байдън, във […]