След атаки с дронове срещу руските области Смоленск и Липецк е избухнал пожар

NetNews

След атака с безпилотен летателен апарат от страна на Украйна, пожар избухна в енергийни съоръжения в руската Смоленска област, а хора бяха евакуирани от части на Липецк в югозападната част на Русия, след като безпилотен самолет падна върху индустриален парк, предаде Ройтерс и БТА, позовавайки се на изявления на регионалните власти.

„Нашата област отново е атакувана от украински безпилотни летателни апарати“, заяви губернаторът на Смоленска област Василий Анохин в „Телеграм“. „В резултат на вражеската атака срещу граждански горивни и енергийни съоръжения избухна пожар в районите на Смоленск и Ярцево“, добави той.

Не стана известно веднага какви съоръжения са били подпалени. В Смоленска област няма големи петролни рафинерии, отбелязва Ройтерс.

Безпилотен летателен апарат е паднал и върху индустриална зона в руската Липецка област, съобщи в „Телеграм“ губернаторът на областта Игор Артамонов. Не се съобщава за пострадали, но жителите на близките населени места са били евакуирани като предпазна мярка.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ексклузивна новина от Германия: Група футболисти обявяват своята хомосексуална ориентация

Група професионални футболисти ще предприеме безпрецедентен ход и в следващия месец ще се случи нещо невиждано в спорта. Очаква се ключовото събитие да се състои на 17 май. На тази дата се очаква няколко играчи публично да обявяват своята хомосексуална ориентация. Целта е да се вдъхне кураж на други футболисти, […]