Служебният кабинет обяви нов конкурс за търсене на нефт и газ в Черно море

NetNews

Правителството обяви пореден конкурс за търсене и проучване на нефт и газ в „Блок 1-26 Хан Тервел“, в дълбоките води на Черно море, предаде NOVA.

Потенциалните кандидати могат да закупят конкурсни книжа до 120-ия ден от обнародване на решението в „Официален вестник“ на ЕС, да подадат заявления за участие до 140-ия ден и да внесат предложения до 155-ия ден от днешната дата.

Разрешението ще бъде предоставено за петгодишен период, с право на две продължения до две години всяко. „Блок 1-26 Хан Тервел“ е с площ малко над 4 хил. кв. км. и към момента е слабо проучен.

От потенциалните участници се изисква да са реализирали не по-малко от 150 млн. евро нетни приходи от продажби общо за последните три финансови години. Те трябва да разполагат със софтуер за интерпретация на събраните сеизмични данни, както и с необходимия експертен състав, необходим за извършване на дейностите по разрешението.

Надеждите за откриване на газ в българската акватория на Черно море явно не стихват, въпреки неуспешните три опита до момента някой да започне проучването на блока.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Войници на Пхенян минаха границата с Южна Корея

Южнокорейски военни произвели предупредителни изстрели, след като севернокорейски войници пресекли границата вчера. Това съобщи днес агенция Йонхап, позовавайки се на Съвместния комитет на началник-щабовете, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Това е поне третият подобен инцидент за този месец, уточнява агенцията. Източник fakti.bg.