Собственици на електромобили се оплакват от проблем за който не са били предупредени

NetNews

Ускореното износване на гумите на електрическите превозни средства в сравнение с традиционните превозни средства с вътрешно горене води до недоволство сред собствениците на ЕПС, които често се чувстват недостатъчно информирани за тази разлика. Ашли Едгар, старши директор на отдела за сравнителен анализ на J.D. Power, предполага, че информирането на собствениците на електромобили за тези разлики в експлоатационните характеристики предоставя възможност на производителите на гуми и на автомобилните производители да преодолеят разликата в удовлетвореността.

Освен това повишеното износване на гумите на електромобилите допринася за по-високи емисии, които могат да създадат рискове за здравето като дихателни проблеми, увреждане на бъбреците и неврологични увреждания. Тъй като гумите на електромобилите се износват по-бързо, те отделят повече замърсители, което изостря екологичните проблеми, свързани с емисиите от автомобилите.

Решаването на този проблем представлява предизвикателство за автомобилната индустрия, тъй като целите за увеличаване на пробега и оптимизиране на износването на гумите често са в противоречие. Това предизвикателство става все по-неотложно, тъй като сегментът на електрическите превозни средства продължава да се разширява.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Инцидент с български круизен кораб в Австрия! 11 души са в болница

Седемнадесет души пострадаха, когато български круизен кораб се удари в бетонна стена на шлюз на река Дунав в северния австрийски град Ашах ан дер Донау. Това е станало през изминалата нощ, съобщи местната полиция, предаде австрийската агенция АПА. 11 души от пострадалите са откарани в болница. Около 160 пътници са […]