Спектакъл на ямболския театър в драматична битка за Награда ИКАР 2024

NetNews 4

Спектакълът „ВСИЧКИТЕ НАШИ ТЕЛА” на ямболския Драматичен театър „Невена Коканова” е в оспорвана надпревара за най-престижната театрална награда у нас – ИКАР 2024. Гласуването за Награда на публиката започна в началото на февруари, като в голям период от време той бе изявен фаворит във вота. Сега си оспорва първенството с други два спектакъла, но крайният резултат ще бъде ясен след 25 март. Дотогава всеки може да подкрепи постановката на ямболския театър на сайта на Съюза на артистите в България и наградите ИКАР 2024. Вижте как:

Гласуването продължава до 25 март, като всеки глас може да предопредели окончателния победител. Подкрепа на постановката на ямболския театър може да се даде (всеки ден) на сайта на Съюза на артистите в България – ТУК.

„Всичките наши тела” е спектакъл, събиращ еднакво високи оценки от театралната критика, професионалната гилдия и публиката.

Освен за Драматичен спектакъл, той има още три номинации от професионалните среди за ИКАР 2024: за Режисура – на МАРТИН КИСЕЛОВ, за Поддържаща мъжка роля – на ВЪЛЧО ЯНЕВ, за Авторска музика – на КАЛИН НИКОЛОВ.

В постановката са втъкани текстове на Георги Господинов, ямболският творец, станал първият български писател, удостоен със световната литературна награда „БУКЪР”.

Само за 4 месеца от премиерата си през октомври 2023, „ВСИЧКИТЕ НАШИ ТЕЛА” е игран вече 12 пъти в цялата страна, включително 3 представления на столична сцена. Софийската му премиера бе навръх Деня на народните будители – 1 ноември в Театър Българска Армия. Последва още едно представление в Театъра на армията, също и на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”. Спектакълът е игран пред пълни зали във Варна, Бургас, Габрово, Кърджали, Търговище и разбира се – Ямбол. Идните месеци са планирани представления в Пловдив, Сливен и др.

„Всичките наши тела“ бе реализиран от трупата на ямболския театър по проект, защитен пред Национален фонд „Култура“.

Всяка година наградите ИКАР на Съюза на артистите в България отличават най-добрите постижения в областта на драматичния и куклен театър, цирковото и вариететното изкуство, на драматургичното и критическото писане, на техническото осъществяване, на дублажа на филми и сериали, както и в областта на съвременната българска музика и съвременния танц и пърформанс.

По традиция, и тази година наградите ще бъдат връчени в Деня на театъра – 27 март на специална церемония в Народен театър „Иван Вазов”.

Свързани публикации:

Спектакълът „Всичките наши тела” на Драматичния театър в Ямбол тръгва на турне в страната

Георги Господинов на ямболска сцена с „Всичките наши тела“

В ямболския театър започнаха репетициите за новия спектакъл по текстове на Георги Господинов

Два нови спектакъла прави ДТ „Невена Коканова“-Ямбол с подкрепата на Национален фонд „Култура“

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

4 thoughts on “Спектакъл на ямболския театър в драматична битка за Награда ИКАР 2024

  1. Възхитена съм от пиесата, от играта на актьорите!
    Но силно впечатление прави присъствието на сцена и играта на малкия Мирослав Димитров!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любомир Стефанов: Правителството, макар и нежелано, е необходимо

Съществува напрежение в съставните части на управлението, но то за никого не е изненада. Проблемът произтича от липсата на комуникация, от неотработения канал за общуване за толкова месеци. Това коментира пред БНР-Радио София д-р Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет, в края на седмицата, която донесе оставка […]