SsangYong подава документи за фалит

NetNews

SsangYong, която претърпя загуби през последните няколко години, заведе дело за несъстоятелност в съда в Сеул. Дългът на автомобилния производител към кредиторите в момента е 165 милиарда корейски вони, което се равнява приблизително на 149 милиона щатски долара.

От 2011 г. 74,65% от акциите на SsangYong са собственост на индийския конгломерат Mahindra & Mahindra. През пролетта на тази година обаче стана известно, че на фона на кризата, причинена от пандемията на коронавируса, Mahindra започна курс на намаляване на разходите, включително отказвайки финансова подкрепа на SsangYong.

В същото време стана известно, че южнокорейската марка ще получи заем в размер на 32.3 милиона долара за периода на търсене на алтернативни източници на финансиране. В края на ноември 2020 г. продажбите на нови автомобили SsangYong на вътрешния пазар са намалели с 18 процента в сравнение със същия период на миналата година, което беше капак на всичко и корейците подадоха документи за фалит .

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиян Василев: bTV става поредната опора на властта!

''За тези, които не са разбрали какво означава смяната в бТВ. По формулировката, която се използва, че телевизията е загубила пазарен дял, което съвпада с обвинение на близки до властта кръгове, че заради своята опозиционност бТВ е загубила влияние, може да се направи обосновано предположение, че новите собственици ще правят […]