SSC Tuatara може да вдигне 300 мили в час

NetNews

Сагата с това колко точно километра може да вдигне хиперавтомобила SSC Tuatara започна още през изминалата година с първия опит на марката да подобри рекорда за най-висока скорост на сериен автомобил, който отнесе доста критики и наложи направата на втори опит в началото на тази година. За да бъде признат за най-бърз сериен автомобил, SSC Tuatara направи два опита в противоположни посоки със средна скорост от 282.9 мили в час или 455.2 километра в час за използващите метричните мерни единици.

В интервю на Top Gear, шофьорът и собственик на Tuatara- та, д-р Лари Каплин, твърди че автомобилът му може да развие над 300 мили в час (480км/ч) позовавайки се на това, че 600 метра преди финалният флаг при вторият опит за рекорд, километража на SSC Tuatara е показвал 286.1 мили в час (460.4км/ч.), което е и абсолютната максимална скорост, вдигана от хиперавтомобила.

За разлика от опита на Bugatti Chiron Super Sport, при който вдигнаха 304 мили в час, от американската компания използват летище с използваема дължина от 3 км за постигането на опита, а от френската компания избраха 7.8-километрова писта върху която Chiron Super Sport бавно да вдига заветната скорост, избягвайки бързото прегряване на двигателя, което видяхме при SSC Tuatara.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мира Радева: Радев реагира като малко момче

Аз съм мангъровист. От самото начало съм му фен, с изключение на първите две седмици на тази пропаганда, която ни заливаше тогава. Уплаших се за психичното си здраве. Винаги съм спазвала правилата, но след първия месец видях, че става дума за шизофренна обстановка, която е вредна за хората. Това коментира […]