Тайните служби на САЩ готвят план, ако Тръмп влезе в затвора

NetNews

Служители на тайните служби на САЩ, които осигуряват охраната на бивши президенти на страната, са започнали да изготвят план в случай, че бившият американски президент Доналд Тръмп бъде осъден и изпратен в затвора. Това съобщи във вторник телевизионният канал ABC, предаде ТАСС.

Източници на медията казват, че служители на Тайните служби планират непредвидени разходи на фона на съдебно дело, в което се твърди, че организацията на Тръмп е фалшифицирала финансови документи в плащанията си към бившата порно актриса Сторми Даниелс.

Повод за разследването срещу бившия президент на САЩ стана публикацията на The Wall Street Journal през януари 2018 г. Според нея, месец преди републиканецът да спечели президентските избори през 2016 г., неговият адвокат Майкъл Коен е платил на порноактриса Сторми Даниелс (истинско име Стефани Клифърд) 130 хиляди долара, за да не разпространява информация за връзката си с Тръмп преди около 10 години.

През 2018 г. Коен беше съден по няколко обвинения, едно от които включваше нарушаване на правилата за финансиране на кампанията на Тръмп, по-специално плащания към Даниелс. Тогава прокуратурата не предяви искове срещу Тръмп, позовавайки се на имунитета на държавния глава. Въпреки това през ноември 2022 г. окръжната прокуратура на Манхатън започна ново разследване. Според следователите Тръмп е възстановил на адвоката си изразходваните пари чрез организацията на Тръмп като плащане на адвокатски хонорари, позовавайки се на несъществуващ правен аванс. На 4 април 2023 г. съд в Ню Йорк повдигна наказателни обвинения срещу Тръмп по делото за плащания на Даниелс. Така Тръмп стана първият бивш президент в историята на САЩ, обвинен в престъпление.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украински дронове нападнаха Липецк и Воронеж

Властите в Липецк решиха да предприемат евакуацията на населението, след като в промишлената зона на града падна безпилотнен летателен апарат, предаде ТАСС. Това съобщи ръководителят на региона Игор Артамонов. „Престъпният украински режим се опита да удари инфраструктурата в индустриалната зона на Липецк. Обектът е изолиран, няма опасност от нападение над […]