Тълпа в Пакистан измъкна от ареста мъж, осквернил Корана, и го линчува

NetNews

Тълпа мюсюлмани в Северозападен Пакистан нахлу в полицейски участък, отвлече задържан там мъж и го линчува заради обвинения, че е осквернил свещената книга на исляма – Корана, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Нападателите също така подпалиха участъка в Мадян, град в провинция Хайбер Пахтунхва, и изгориха паркираните там полицейски автомобили, съобщава местният полицейски служител Рахим Уллах.

Убитият Мохамед Исмаил бил турист, който отседнал в хотел в града, когато някои местни жители се нахвърлили срещу него и го обвинили в богохулство.

Уллах каза, че полицаите отвели мъжа в участъка, за да го защитят, но тълпата станала многочислена и ги последвала. След това тълпата нападнала участъка, отвлякла Исмаил, пребила го до смърт, а после изгорила тялото му и го оставила на пътя.

Допълнителни полицейски сили са пристигнали в Мадян, за да овладеят ситуацията, каза Уллах.

Не е известно веднага дали някой от нападателите е бил арестуван.

Нападенията срещу хора, обвинени в богохулство, са често срещани в тази консервативна ислямска държава, където обвиненията в богохулство могат да бъдат наказвани със смъртна присъда. Международни и национални правозащитни групи твърдят, че обвиненията в богохулство често се използват за сплашване на религиозни малцинства и за уреждане на лични сметки, посочва АП.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руска държавна банка откри офис в Хавана

Руската държавна банка „Новикомбанк“ заяви, че е станала първата банка от страната, която е открила офис в Куба като част от засилващите се икономически връзки между бившите съюзници от Студената война, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. В изявлението на руската държавна банка се казва, че централната банка на Куба ѝ […]