Tesla промени решението си за продажбата на електромобили с биткойни

NetNews

Tesla спря продажбите превозни средства с биткойни. "Ние сме притеснени от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива, особено въглища, които са с най-лоши емисии, за добив на биткойни и транзакции “, пише Мъск в Twitter.

„Криптовалутите в много отношения са добра идея и ние вярваме, че те имат обещаващо бъдеще, но не с цената на вреди за околната среда“, добави Мъск и отбеляза, че Tesla няма да продава своите биткойни, докато копаенето на криптовалути не приключи.

Ще припомним, че Tesla започна да приема биткойни като плащане за електрически автомобили на 24 март. Преди това компанията инвестира 1.5 милиарда долара в криптовалута.

На фона на съобщението на Tesla цената на биткойните спадна с над 17% – до 46.2 хиляди долара. Информацията е по данни на портала CoinDesk.

Tesla е първата автомобилна компания, която започва да приема плащания с биткойн, но не е първата, от която са купувани коли с криптовалута. Такива услуги вече се предлагат от някои търговци на автомобили и частни лица.

Например преди почти осем години американец плати 1 000 биткойна за употребявана Toyota Prius. През годините стойността на криптовалутата е нараснала толкова много, че сега този Prius би струвал почти 50 милиона долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Коалиционното правителство да изглежда като служебния кабинет и край на една епоха

Президентът ясно формулира целите на това правителство. Трябва да видим едно връщане на доверието в институциите. Естествено, основната задача на този кабинет е да проведе едни честни избори. Това заяви пред Bulgaria on air политологът Росен Карадимов. "Най-тежката задача пред това правителство е преодоляването на здравната и икономическа криза. Това […]