Tesla съди свой клиент след като му изплати 200 хиляди евро заради продаден Model S със скрити дефекти

NetNews

История достойна за игрален индийски сериал се развива в Китай, след като Tesla и китайски гражданин разменят любезности в съда. Всичко започва когато Хан Чао купува употребявана Tesla Model S за сумата от около 50 хиляди евро. При по-щателен оглед, Чао разбира, че всъщност колата е претърпяла сериозен инцидент, след което е поправена и продадена на него, без всъщност той да знае за това.

Именно това е причината за първото заведено дело от страна на Чао срещу Tesla, което той печели. Съдът нарежда на американската компания да му върне парите за автомобила, както и да плати обезщетение в размер от три пъти цена на колата или общо около 200 хиляди евро.

Въпреки, че всичко изглежда приключило, Tesla сега повдига дело срещу Хан Чао в което от компанията твърдят, че Чао е повредил два заместващи автомобила дадени му от Tesla, както и за клевета, след като той обвинил производителя, че лъже в съда на своя акаунт в социалната мрежа Weibo. От Tesla искат да получат над 900 хиляди евро за изброените по-горе неща, както и съдът да запорира сметките на Чан.

Сагата обаче не приключва до тук, Чао отново съди Tesla за това, че производителят е посочил него за организатор на протеста на изложението в Шанхай по-рано тази година, когато жена се качи на изложен Tesla Model S и скандира за проблеми със своя автомобил.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бойко Борисов отговори на Радев за "криенето под полите"

Швейцария и Австрия могат да ги хвалят, но тук е по-красиво. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Родопите. „Това е училището, къщичките след пожара. И като дойдат на Велинград на туризъм и на СПА, после – на разходка. Това е моделът „Борисов” – училища, […]