Toyota се отказва от хиперкара си след пожар с прототип

NetNews

По-рано тази година от Toyota представиха хибриден хиперкар, който трябваше да вземе участие в тазгодишната надпревара Le Mans, а на по-късен етап заедно с него трябваше да бъде показана и серийна версия на модела, която да бъде подходяща за шофиране по улиците.

Изглежда, че тези планове най-вероятно няма да бъдат осъществени или поне така съобщават от Racer. Причината за това е инцидент, който се е случил по време на тестове на серийния модел на пистата Fuji в Япония. Пожар с прототипа най-вероятно е отказал марката от хиперкара, макар все още да няма потвърждение от Toyota.

Въпреки, че моделът пригоден за пътища най-вероятно няма да влезе в производство, това няма да се отрази на състезателния автомобил, тъй като от Toyota не са задължени да направят легална за пътя кола, за да участват в състезанието.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

OnePlus иска да открадне момента на Samsung с представянето на нов сгъваем смартфон

Както вече ви информирахме, по-късно днес от Samsung ще проведат събитие на което ще бъдат представени няколко нови устройства на корейската компания, включително нови смарт часовници, както и два нови сгъваеми смартфона. Събитието бе планирано от изключително дълго време, а рекламната кампания на марката тече от близо месец. View this […]