Toyota обнови най-големия си модел в Европа

NetNews

През 2020 година Toyota започна да продава американския модел Highlander в Европа, а сега, две години по-късно, японският производител представи обновена версия на всъдехода. Тя пристига с повече технологични промени, като оставя на страна козметичната страна на нещата. Единствените новости във визията на модела са новият зелен цвят, който виждате на снимките, 20 цоловите черни джанти и бежовата кожа в интериора.

Най-важната новост, която засяга единствено източните региони на Европа, включително и у нас е 2.4-литровият бензинов двигател, който заменя 3.5-литровия шестак с който се продаваше модела до момента. Новият мотор генерира 269 конски сили и 418 нютон метра. Те се предават към четирите колела, посредством автоматична трансмисия.

В интериора можем да открием нови технологии, които включват нов 12.3-инчов дигитален километраж пред водача с няколко изгледа, според режима на шофиране. По средата на таблото също е разположен нов 12.3-инчов дисплей за инфотеймънт системата с повече функционалности, обновена графика и 3D карти на навигацията. Първите доставки на обновения модел започват в края на 2022 година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Цвета Галунова остава вярна на "Възраждане"

„Решението ни ще бъде да не подкрепим „Продължаваме промяната“ за кабинет. Оставам във „Възраждане“ и не съм казвала, че ще напускам партията“. Toва заяви депутатът от „Възраждане“ Цвета Галунова пред журналисти в парламента след като миналата седмица се тиражираше, че именно тя ще е една от напускащите групата на Костадинов […]