UEFA EURO 2020: Европейският шампион е на колене – Белгия е на четвъртфинал

NetNews

Белгия детронира европейския шампион Португалия след 1:0 на стадион "Ла Картуха" в испанския град Севиля и се класира за четвъртфиналите на Евро 2020, където ще се изправи срещу Италия.

Срещата започна с положение за португалците още в 6-ата минута, когато те организираха бърза контраатака и Диого Жота получи топката на изгодна позиция, но шутира покрай вратата. Белгийците отвърнаха четири минути по-късно, когато Еден Азар комбинира с Ромелу Лукаку и от дъгата пред наказателното поле не намери целта, пращайки топката над вратата.

В 25-ата минута Кристиано Роналдо шутира силно от пряк свободен удар пред наказателното поле и Куртоа спаси, а при добавката си с глава Диого Жота не намери очертанията на вратата. Две минути след това и Палиня опита късмета си с удар от далечно разстояние, но топката премина високо над вратата. В 36-ата минута Ромелу Лукаку нахлу опасно в половината на съперника, но защитник пресече завършващия му пас, а секунди по-късно Тома Мюние отправи техничен удар от далечна дистанция и топката премина малко над напречната греда.

В 42-ата минута Белгия поведе с първия си точен удар в мача, след като Торган Азар получи топката малко пред границата на наказателното поле и с фамозен шут я прати неспасяемо в мрежата на Руй Патрисио за 1:0. Вратарят на "мореплавателите" не успя да реагира на траекторията, която описа топката след удара.

Скоро след почивката Кевин Де Бройне получи травма и бе заменен с Дрийс Мертен едва 2 минути и 40 секунди след началото на втората част. В 57-ата минута Диого Жота получи топката на изгодна позиция в наказателното поле и имаше шанс да изравни, но прати топката над вратата. Четири минути по-късно влезлият като резерва Жоао Феликс отправи слаб удар с глава и Тибо Куртоа хвана топката. Белгийците отвърнаха с неточен удар на Лукаку над вратата.

В 74-ата минута Кристиано Роналдо шутира от пряк свободен удар фронтално срещу вратата право в стената. Три минути след това напрежението на терена ескалира, след като Пепе фаулира грубо Торган Азар и получи само жълт картон, но си навлече гнева на противниковите играчи.

"Мореплавателите" натиснаха в края и можеха да изравнят в 82-ата минута, когато обаче Тибо Куртоа боксира топката след удар с глава на Рубен Диаш. Секунди по-късно белгийските защитници не изчистиха добре топката и Рафаел Герейро отправи удар, но топката се удари в страничната греда. В 88-ата минута Куртоа се намеси решително при центриране и не позволи на Андре Силва да стигне пръв до топката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10 пози за по-комфортен анален секс (18+)

Ако сте от тези, които с готовност приемате и харесвате тази разновидност на секса, то ето десетина пози, които ще ви накарат да се чувствате по-комфортно и да не мислите за нищо друго, освен за удоволствието си, пише dnesplus.bg. Аналният секс не е непременно проникване на пениса в ануса. Съществуват […]