UEFA EURO 2020: Франция взе първия си тест на Евро 2020

NetNews

Франция победи Германия с 1:0, а единственото попадение в срещата бе автогол на Матс Хумелс в 20-ата минута. Мачът бе равностоен, като в отделни моменти отборите имаха приемущество. "Петлите" обаче бяха по-съсредоточени и логично взеха трите точки на старта на Евро 2020.

Попадението падна след добро изпълнение на тъч, след което Пол Погба центрира, Лука Ернандес стигна до топката, подаде успоредно на голлиния и Матс Хумелс си вкара топката в собствената мрежата.

През второто полувреме още две попадения на Франция не бяха зачетени заради засада. Първо Килиан Мбапе, а след това и Карим Бензема вкараха топката в мрежата на Мануел Нойер, но се оказа, че и при двете футболистите са били в положение на засада.

В 4-ата минута Германия отправи първия удар по посока вратата на Уго Лорис. Тони Кроос центрира от пряк свободен удар и Матс Хумесл отигра топката с глава, но по никакъв начин не затрудни стража на французите.

След няколко минути игра реферът показа и първия жълт картон в мача, който отиде за Йосуа Кимих, който извърши нарушение срещу футболист на Франция.

Французите създадоха интересна ситуация в 16-ата минута, когато след центриране отдясно топката бе избита в ъглов удар. След корнера Погба игра с глава, но изпрати топката в аут.

Минута по-късно Килиан Мбапе стреля опасно, но Мануел Нойер успя да избие топката в нов ъглов удар.

В 20-ата минута Франция поведе с 1:0. Французите изпълниха много добре тъч, топката попадна у Пол Погла, който даде чудесен прехвърлящ пас към Лука Ернандес. Футболистът на Байерн Мюнхен центрира остро и Матс Хумелс си отбеляза автогол.

В 25-ата минута Тони Кроос имаше възможност да изпълни опасен пряк свободен удар, но изпрати топката в стената.

След попадението немците направиха няколко интересни атаки, но така и не стигнаха до изравняване.

Постепенно темпото на мача стана по-високо, а французите също създадоха добри голови ситуации.

В 38-ата минута Германия създаде добро положение, което завърши с удар на Гюндоган, но ударът му мина покрай вратата на Уго Лорис.

Малко след това Йосуа Кимих извърши нарушение, което можеше да му коства втори жълт картон, но бе пожален от реферът.

Началото на второто полувреме бе по-скоро за Франция. В 52-ата минута "петлите" пропуснаха златен шанс да удвоят резултата. Адриан Рабио получи топката отляво, влезе в наказателното поле, стреля, но топката се удари във външната част на левия стълб и излезе в аут.

В 54-ата минута Серж Гнабри стреля от движение, но топката премина над вратата на Лорис.

Малко по-късно неприятен сблъсък между Ровин Госенс и Бенжамен Павар прекъсна мача за известно време, тъй като трябваше да бъде указана медицинска помощ на французина.

Германия наложи лек териториален натиск след 55-ата минута.

В 66-ата минута Килиан Мбапе вкара топката за втори път в мрежата на Германия, но реферите маркираха засада и голът не бе зачетен. Футболистът на ПСЖ получи топката зад защитата на съперника, успя да направи няколко финта в наказателното поле и с брилянтен удар преодоля Нойер. Оказа се обаче, че в зародиша на атаката Мбапе е бил в положение на засада.

В 73-ата минута Йоги Льов извърши две промени в състава си, въпреки че предварително бе приготвил три смени. В игра се появиха Лерой Сане и Тимо Вернер. Емре Джан също първоначално бе до тъчлинията, но впоследствие Льов го върна да загрява.

12 минути преди края на срещата Франция направи много бърза атака. Килиан Мбапе нахлу в наказателното поле и нападателят на ПСЖ падна в наказателното поле, но реферът не посочи бялата точка за дузпа.

В 85-ата минута Пол Погба изведе Килиан Мбапе, който подаде към Карим Бензема, а вкара топката в мрежата. Голът обаче отново не бе зачетен заради засада при паса на Мбапе към Бензема.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На какво е способна всяка от зодиите в леглото

Искате ли да знаете на какво е способен вашият нов партньор в леглото? Тогава първото нещо, което трябва да направите, е да разберете през кой месец е роден. Поне така препоръчват астролозите. Овен Представителите на този знак не обичат бавното и романтично действие, дайте им нещо активно, за да изпитат […]