Украйна поиска спешна помощ от Европа

NetNews

В украинската енергийна система има недостиг. Докарана е спешна помощ от Европа. Това съобщи националната енергийна компания Ukrenergo. „През сутрешните и следобедни часове диспечерският център привлича аварийна помощ от енергийните системи на европейските страни“, се казва в съобщение в Telegram на канала „Укренерго“. Причина за дефицита е повреда в енергийните съоръжения.

Компанията предупреди, че от 18:00 до 22:00 часа местно време ще се използват графици за ограничаване на захранването за бизнеса и индустрията. Тези мерки няма да засегнат предприятията от отбранителната промишленост. В Харковска област все още са в сила ограниченията за битови потребители.

През последната седмица няколко съоръжения за производство и пренос на електроенергия бяха повредени в Украйна. Най-тежката ситуация се е развила в Харков; там вече няколко пъти са използвани аварийни и аварийни прекъсвания на електрозахранването. Украинците са призовани да пестят енергия и да не използват енергоемки уреди по време на пиковите часове на натоварване.

Украйна наскоро привлече спешна помощ от чужбина, за да покрие недостига в своите електрически мрежи и да осигури стабилна работа на енергийната система. Преди обаче това се случваше само по време на пиковите часове на натоварване.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Sony показва новите си смартфони след месец

Sony пусна тийзър, който дава представа за предстоящото събитие Xperia SPECIAL EVENT 2024, насрочено за 17 май. Макар че тийзърът предлага някои подробности за събитието, като например ексклузивния характер със само 100 поканени гости, той не казва нищо за конкретните устройства, които ще бъдат обявени. Освен физическите гости на събитието, […]