В Москва описаха как Западът ще нападне Русия

NetNews

Срещу Русия може да започне въздушно-земна или въздушно-морска операция, която ще стартира с бърз глобален удар и едновременно няколко масирани ракетни и въздушни удара, става ясно от публикация на списание „Военна мисъл“, издавано от Министерството на отбраната на Русия.

Както се отбелязва в публикацията, днес чуждестранни експерти обмислят създаването на нов тип военни формирования, т. нар. „обединени оперативни формирования“ (ООФ). Това трябва да бъдат междувидови компактни високомобилни многосферни групировки от войски, способни за кратко време да нанесат цялостно поражение на административно-политическата и военно-промишлената инфраструктура на противника във всички сфери: сухопътна, морска, въздушна, космическа и информационна.

„Най-очакваните форми на използване на ООФ са въздушно-земни (морски) операции. Освен това те ще започнат с въздушни (от 2030 г. – аерокосмически, в бъдеще – космическо-въздушни) настъпателни операции, състоящи се от бърз (моментален) глобален удар и няколко (от 2-3 до 5-7) масирани ракетни и въздушни удари. В същото време авиацията ще бъде една от първите, които ще влязат в бойни действия като най-маневрен и адаптивен вид войски, вероятно дори преди разгръщането на основната групировка“, се отбелязва в статията.

Авторите пишат, че преди началото на активната фаза на операцията оперативните формирования на противника ще провеждат провокативни, демонстративни, информационни и други потенциално агресивни действия с цел овладяване на ситуацията. „Агресорът ще засили всички видове разузнаване и ще извършва редовни полети на самолети и безпилотни самолети в близост до държавните граници на страната, включително полети на стратегически бомбардировачи. Възможно е и провеждане на учения с участието на авионосни групи и кораби, носещи крилати ракети“, пишат експертите.

В същото време „Военна мисъл“ уточнява, че бойният и численият състав на обединени сили на противника в мирно време може да бъде 50-70% от състава, който ще действа по време на войната.

„По този начин тези фактори разширяват системата от военни заплахи за Руската федерация, които формират нови изисквания към нивото на сигурност на Руската федерация, в което въздушно-космическите сили играят една от ключовите роли“, се казва в статията.

В тази връзка, посочва списанието, нарастващата роля на Военно-космическите сили /ВКС/ в общата структура на военните конфликти поставя пред тях нови задачи. По-специално, необходимо е да се оборудват руските ВКС с нови и модернизирани типове авиационни комплекси (включително безпилотни летателни апарати) и оръжейни системи, необходимо е да се въведат перспективни автоматизирани системи за управление, необходимо е да се подобри разузнавателната поддръжка и т.н.
Необходимо е също така, отбелязват авторите, да се разработят нови възгледи за организацията на бойното използване на авиационните сили както в мирно, така и във военно време, „съответстващи на съществуващите и бъдещи форми на използване и методи на действие на средствата за въздушно-космическо нападение на противника“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ГЕРБ се събира на Национално съвещание

ГЕРБ свиква днес Национално съвещание на партията, предаде dariknews.bg. На форума председателят Бойко Борисов и ръководството на партията ще представят проекта за Споразумение за съвместно управление между коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ до края на мандата на 49-ото Народно събрание. По време на Националното съвещание ГЕРБ ще отговори […]