В Ямбол ще се проведе Държавно първенство за деца по спортно катерене – Купа „Тангра“

NetNews

На 18 и 19 май в Ямбол ще се проведе националното първенство по спортно катерене за купа „Тангра“. То е ориентирано към деца от 7 до 13 години. Състезанието се организира от Спортен клуб по катерене, алпинизъм и туризъм „Тангра“ – Ямбол, със съдействието на Община Ямбол и на спонсори.

Първенството ще се проведе на стената за спортно катерене в Градски стадион „Тунджа“, като в първия ден ще се състезават в категориите трудност и скорост момичета и момчета във възрастовите групи 10-11-годишна възраст и 12-13-годишна възраст.

На 19 май, неделя, е надпреварата във възрастовите групи при по-малките – до 7-годишна възраст и 8-9-годишна възраст. Техническите конференции и в двата дни са от 9:00 часа, а награждаванията са планирани в 18:50 часа.

Главен съдия на първенството ще е бившият състезател по спортно катерене и член на Управителния съвет на Българската федерация по катерене и алпинизъм Мартин Пенков, а съдия-откривател ще е Косьо Локмаджиев, републикански шампион по алпинизъм и член на Управителния съвет на сдружение „Български алпийски водачи“.

Всички състезатели трябва да са картотекирани в Българската федерация по катерене и алпинизъм, да представят документ за предсъстезателен медицински преглед и платена стартова такса. За повече информация и записване може да се обърнете към Николай Георгиев (тел.: 0893934499).

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Синя България ще е причината ДПС да не е повече в управлението на България

От години ДПС упражнява голямо влияние върху управлението на България. Доскоро това беше задкулисно и срамежливо, но последното съвместно управление на ПП/ДБ и ГЕРБ вкараха движението официално във властта и включиха лидера му Делян Пеевски във всички важни решения за развитието на страната ни, под предлог, че подкрепата му е […]