Валерия Велева: Властта развращава до самозабрава

NetNews

Журналистът Валерия Велева е на мнение, че преговорите ще доведат до съставяне на правителство. За целта, обаче, и двете страни трябва да направят отстъпки. Тя подчерта, че говоренето, на което сме свидетели в момента, няма нищо общо с истинската политика. По думите ѝ ПП-ДБ трябва да разберат, че е политическо първо да се изберат министрите, а впоследствие регулаторите.

„Ново мнозинство не е възможно“, убедена е тя, цитирана от novini.bg, като добави, че каквато и да е управленска конфигурация е възможно да се случи само около ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

„Темата е Лили Иванова, обадих ѝ се да я питам кой я е поздравил за концерта ѝ в Брюксел, каза: „Нито един от върха на държавата, нито един от властимащите“. Извън скоби поставям това, което направи Илхан Кючук, който направи невъзможното, за да се случи този концерт. „Мисля си дали властта не заслепява хората“, ми каза тя. Бих казала, че бе доста мека в изказа си. Властта развращава хората до степен на самозабрава“, коментира журналистът.

Според нея, е срамно, че никой от българските политици дори не е написал СМС на Лили Иванова, която е прославила България за пореден път.

Журналистът Петьо Цеков също е на мнение, че кабинет ще има. „Когато има такава размяна на реплики и се влиза от скандал в скандал, както е от септември, не означава падане на властта, не означава криза в управляващата партия или коалиция. Означава, че властта е по-силна от лошите думи. Политиците са малко пердета и носят на тежки разправии. Очевидно, че ПП-ДБ ще трябва да отстъпи. Очевидно е, че трябва да отстъпят поне половината от Министерски съвет“, смята той.

Според журналиста Александър Симов, сме свидетели на „свръхинфлация на политическото говорене“. За разлика от колегите си, той предрече избори, като обясни, че според него това е по-добрият вариант. По думите му се намираме в постмодерен роман, в който нищо не е такова, каквото ни се представя. Журналистът направи забележка на управляващите, като посочи, че те не говорят за политика, а се съсредоточават върху разпределение на местата в регулаторите и Министерски съвет.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Най-малко 20 убити за 24 часа при израелските удари срещу Газа

Най-малко 20 души са били убити през последното денонощие в резултат на израелски обстрел и въздушни удари в централните и южните части на ивицата Газа, съобщи палестинската агенция WAFA. Най-малко 12 души са станали жертви на въздушни удари по две жилищни сгради в село Ал-Карара, разположено близо до град Хан […]