Ваня Григорова: Истанбулската конвенция е приоритет на европейското семейство на БСП, къде ще седнат евродепутатите ѝ?

NetNews

„Имаме нужда от политици с гръбнак, които да защитават българския интерес в Европейския парламент“, заяви председателят на „Солидарна България“ и водач на листата на коалицията за ЕП Ваня Григорова в предизборен дебат по телевизия „Евроком“. „Сляпото подчинение на българските политици води до огромни загуби за гражданите, какъвто е случаят с т. нар. „Зелена сделка“, която тласка енергетиката ни към затихващи функции“, продължи Григорова.

В отговор на въпрос, поставен към нея в студиото от представителя на „БСП за България“ Велизар Енчев – „За или против Истанбулската конвенция?“, лидерът на „Солидарна България“ припомни, че тази тема е затворена, тъй като с решение на Конституционния съд конвенцията е обявена за противоконституционна у нас. „Време е да спрем да обсъждаме затворени теми, защото ще заприличаме на онези пещерни антикомунисти, които продължават да се борят с „комунизъм“, какъвто у нас няма. Има далеч по-важни въпроси“, заяви Григорова.

Според нея наблягането върху темите за малцинствените права, вместо върху социалните и трудовите такива, отразява подмяната на идеологията на семейството на европейските социалисти, част от които е и БСП. Това е и една от причините за загубата на доверие към европейското ляво. Партията на европейските социалисти е включила защитата на малцинствените права сред приоритетите си за настоящите евроизбори, припомни Григорова и на свой ред попита Велизар Енчев ще седне ли в групата на ПЕС в Европейския парламент, ако бъде избран.

Ваня Григорова не получи отговор на този въпрос, както и на още един поставен от нея: Какви международни позиции ще подкрепят евентуалните представители на БСП в ЕП, като имаме предвид, че водач на листата им е Кристиан Вигенин, който в началото на цветната революция в Киев отиде там, за да приветства Майдана? А това бе началото на края на съвременна Украйна и начало на военния конфликт там, който започна още през 2014 г., включително с изгарянето на 50 души в Дома на профсъюзите в Одеса, за което все още няма нито един осъден.

„И заради това Украйна не е правова държава и докато не стане такава, тя няма място в Европейския съюз“, заключи Григорова, която освен евролистата на „Солидарна България“, води и две листи за национален парламент. А в отговор на въпрос на водещата къде ще се чувства по-полезна, тя отговори недвусмислено, че предпочита да решава проблемите на хората през механизмите на националната политика.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Деца се включват в благотворителен маратон, обединявайки се за повече здравна култура на подрастващите

По повод Международния ден на детето – 1-ви юни, учители по английски език у нас ще организират благотворително бягане с техните ученици в Южния парк. Събитието има за цел да се съберат средства за лечебна апаратура за деца и за организиране на лекции за повишаване на здравната култура на децата. […]