Васил Велев: Образователната система бележи рязък спад

NetNews

Няма как политическата нестабилност да не се отразява върху бизнеса, особено предвид пропуснатите ползи от това, че не успяхме да постигнем важни за страната приоритети като членството в еврозоната, Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Това каза в ефира на Euronews PrimeTime Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

По думите му това, че не сме членове на тези три групи и организации, прави страната по-малко конкурентноспособна. За времето на политическата нестабилност отбелязваме влошаване на работата на системите, на държавната администрация, както и на правната сигурност.

По думите на Велев обаче има срив и на самата европейска икономика, а така изискванията към българските управници и очакванията, които обществото има към тях са още по-големи. Той отбеляза, че един от секторите, при който има рязък спад е образователната система, където за последните четири години, в които имаше осем правителства, завършилите средно образование са намалели с 20%.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бивши президенти и премиери - посредници за третия мандат?

Коментар на Веселин Стойнев Политическата криза в България има шанс да бъде преодоляна само с третия мандат за съставяне на правителство, макар и вероятността за това да не е голяма. Тя обаче зависи първо от преодоляването на проблема „Пеевски“ и развръзката на процесите в ДПС. ДПС първоначално искаше веднага да […]