Важните новини във ФАКТИ на 10.07.2024 г.

NetNews

Доган поиска оставката на Пеевски: Късно е либе за китка

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изпрати обръщение към членове и симпатизантите на Движението. В него той призовава за оставката на председателя на Движението Делян Пеевски.

Пеевски за исканата оставка: И какво!? До какво ще доведе това искане?! Аз няма да се откажа

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва? Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава. Това пише в официална позиция от страна на председателя на ДПС Делян Пеевски, по повод позицията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която той поиска оставката му.

Диригентът Йордан Камджалов: Аз запознах Николай Марков и Ивелин Михайлов

Всичко, което са ви казали е вярно. Аз общувах с Ивелин Михайлов и Николай Марков много преди да се основе партия „Величие” и да започнат предизборни кампании. Аз ги запознах двамата. Г-н Маков искаше да се запознае с г-н Михайлов и аз ги свързах. Това заяви диригентът Йордан Камджалов в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Проф. Коларова: Отношенията между Доган и Делян Пеевски са енигма

Ахмед Доган в никакъв случай няма да си позволи да има разцепление в ДПС. Отношенията между Доган и Делян Пеевски са енигма, говорят се някаква неща, които никой не може да потвърди. За мен Пеевски твърде агресивно тръгна да налага промени в ДПС и то преди избори. За мен има две интерпретации. Първата е, че Пеевски е постъпил глупаво. Втората е, че Доган отново е завъртял кормилото на партията към Русия. Той е много по-свързан и зависим от руските капитали и корупционни схеми.

Ива Митева: Борисов трябваше да е кандидатът на ГЕРБ за премиер

Още когато видях изборните резултати, знаех, че кабинет няма да има. В момента партиите ни водят към неизвестното, в резултат на което гражданите станаха безразлични към изборния процес. Народното събрание пък е изключително слабо и като такова няма как да излъчи силен кабинет. Това заяви в интервю за NOVA NEWS бившият председател на Народното събрание Ива Митева.

И БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов подписа и изпрати отговор до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски във връзка с търсената подкрепа за реализиране на втория мандат, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Борисов в писмо до Пеевски: Няма да подкрепим втори мандат

Лидерът на ГЕРБ изпрати официален отказ до ДПС за преговори за съставяне на правителство с втория мандат.

В писмото Бойко Борисов препотвърждава позицията на ГЕРБ – СДС, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

„Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50тото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство”, се казва още в писмото.

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, завършва председателят на ГЕРБ.

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че е изпратил писма на всички партии, с изключение на „Възраждане“ заради проруските си позиции, за втория мандат.

И в предизборна кампания депутатите ще вземат заплати и ще ползват служебните си коли

Временната комисия за изготвяне на проект на правилник на Народното събрание прегласува и отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни избори.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Председателката на американската Камара на представителите: Байдън сам трябва да вземе решение

„Президентът сам трябва да реши“ дали да остане в изборната надпревара, заяви почетната председателка на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси, предаде Асошиейтед прес. Джо Байдън все още настоява, че иска да остане кандидат на Демократическата партия, въпреки колебанието по въпроса сред видни негови съпартийци и в Конгреса. „Всички […]