Владимир Путин: Това е чудовищно престъпление

NetNews

Руският президент Путин нарече днес атентата срещу словашкия премиер Роберт Фицо чудовищно престъпление, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Не може да има оправдание за подобно чудовищно престъпление. Познавам Роберт Фицо като мъжествен човек със силен дух. Много се надявам тези качества да му помогнат да оцелее в тази тежка ситуация“, заявява Путин в телеграма до словашката президентка Зузана Чапутова.

Путин пожела също на Фицо „най-скорошно и пълно възстановяване“.

Междувременно и руският посланик в Братислава осъди атентата срещу словашкия премиер Фицо, посочва Ройтерс.

„Категорично осъждам този акт на насилие и изразявам убедеността си в необходимостта от наказание за извършителите“, посочва посланикът Игор Братчиков в писмо до Фицо, което руското посолство в Братислава публикува на страницата си във „Фейсбук“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Задължения и нередовни документи спират финансирането на федерацията по вдигане на тежести

Българската федерация по вдигане на тежести продължава да няма договор за финансиране с Министерството на младежта и спорта. Причината са задължения на централата към Националната агенция за приходите и ММС. Редът за финансово подпомагане изисква от кандидатите да нямат публични задължения към държавата, освен ако е допуснато разсрочване или отсрочване […]