Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци

NetNews

Според източник на РИА Новости, военните сили на Русия извършили атака в района на военното летище в предградието на Староконстантинов, Хмелницка област, където се очаква да бъдат базирани изтребители F-16, предаде Фокус.

„Около 03:00 часа през нощта в Староконстантинов в района на летището отново имаше удар. Все още не е ясно, но е имало и експлозия. На мястото дойде линейка“, заяви събеседникът на агенцията.

Той отбеляза още, че на територията на летището има учебни заведения и се обучават пилоти.

„Някои вече са унищожени, но не всички“, допълва източникът.

Летището в Староконстантинов е постоянна мишена за руски атаки. Предполага се, че летището се е подготвяло да приеме изтребители F-16 – американско производство. В този район се намират бомбено депо, полигон, както и стоманобетонни и асфалтови заводи, заедно с електрическа подстанция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Слави Трифонов за Димитър Главчев: Управлява го Бойко Борисов

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов също излезе с остра позиция, след като през вчерашния ден служебният министър-председател Димитър Главчев предложи външния министър Стефан Димитров да бъде сменен с Даниел Митов. Коментарът си Трифонов написа във фейсбук профила си. Той попита: “ Кой управлява служебното правителство? Министър-председателят, Главчев, или […]