Volkswagen ще представя поне по един електромобил на година

NetNews

Пресконференция, провела се по-рано днес, даде повече яснота, за бъдещето на ID моделите на Volkswagen. Компанията обяви,че смята да представя поне по един нов електрически модел в следващите 4 години. До момента официално видяхме ID.3, който се радва на доста продажби, както и кросоувъра ID.4, който тепърва ще навлиза на глобалния пазар.

От компанията обявиха, че ще представят поне по един електрически модел всяка година. През 2022 година на китайския пазар ще се появи ID.6, а купе-кросоувъра ID.5 ще направи пазарен дебют през 2023 година. Запазена за ID Buzz е 2024 година, като това ще е и първият опит на немската компания при по-големите електрически превозни средства.

Очаква се да видим малък електрически автомобил с народна цена през 2025 година. Градският автомобил най-вероятно ще носи името ID.1 и ще бъде най-евтината опция за влизане в ID семейството на Volkswagen. Модела ще замени VW e-UP и най-вероятно ще е със сходни на него размери, но различен дизайн. Освен оповестените до сега модели, то автомобилите на ток ще заемат по-голямата част от гамата на германският производител, след като стана ясно че вниманието е насочено именно към тях.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Миро се кандидатира за екскурзия до Луната (СНИМКА)

Поп певецът Миро обяви, че е пуснал кандидатурата си да стане член на полета до Луната, организиран от Юсаку Маедзава, пише life.dir.bg. Преди дни японския милиардер обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със "СпейсЕкс". Ето че сред кандидатите вече има и […]