Volkswagen ID.6, маскиран като Peugeot

NetNews

Всъщност тестовият автомобил е маскиран само в предната част на колата, но не със стандартния камулфаж, а като… Peugeot 5008. Имаме обаче работа с Volkswagen и то с електрически. Производствената версия, разбира се, ще изглежда по различен начин. Снимката, която виждате беше публикувана от изданието insideevs.

Очевидно ID.6 няма да бъде нищо повече от удължена седемместна версия на кросоувъра ID.4. Подобно на донора, иновацията ще бъде изградена върху шасито MEB, ще бъде оборудвана със заден електрически мотор с мощност 204 конски сили и опционален преден двигател със 102 конски сили.

За ID.4 се предлагат батерии с максимален капацитет от 77 киловатчаса, но платформата MEB предлага и възможност и за по-големи батерии. Възможно е увеличеното междуосие на ID.6 да позволи инсталирането на по-голяма батерия.

Иновацията ще се появи едва през следващата година. Трябва да се очаква, че тя ще стане пряк конкурент на седемместния Tesla Model Y, но по-интересното е, че Volkswagen-ът ще бъде значително по-евтин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

IBM предупреждава за хакерски атаки спрямо "студените" вериги за доставка на COVID ваксини

Технологичният гигант IBM предупреждава за възможни хакерски атаки, насочени към компании, които са от ключово значение за разпространението на ваксините срещу COVID-19, съобщава Ройтерс. Това е знак, че цифровите шпиони насочват вниманието си към сложната логистична работа, свързана с предстоящото ваксиниране срещу коронавируса на населението по света. Една от водещите […]