Volvo ще използва новите чипове на Nvidia

NetNews

Nvidiа е добре позната марка щом става въпрос за компютри, като голяма част от геймърските машини са оборудвани именно с такава марка видео карти. Оказва се, че компоненти от тази марка могат да бъдат намерени и при автомобилите и по-конкретно при разработването на автономни такива от някои от най-големите марки.

От Volvo се похвалиха, че ще използват ново поколение по-мощни чипове, които ще бъдат представени за първи път в новата генерация XC90. Nvidia Drive Orin компонентите ще могат да извършват 254 трилиона операции в секунда, като това е от голямо значение при автономното шофиране.

Новите чипове ще работят със софтуера, използван в момента от шведската компания и ще предоставят още по-добри възможности при разработката на технологиите за автономно шофиране. Всички данни, събирани от различни сензори и радари ще бъдат обработвани по-бързо, което би трябвало да осигури по-добра безопасност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фестивал на българското кино ще се състои за 13-и път в Чехия

„Не робуваме на фатализма, свързан с числото 13, а сме водени от желанието за тринадесети път да представим пред зрителите постиженията на съвременното българско филмопроизводство”, съобщават организаторите от екипа на Българския културен институт в Прага, предаде БТА. Непривичната ситуация, свързана с ковид пандемията, промени обичайния начин за популяризиране на родното […]