Volvo XC60, S90 и V90 получават Android

NetNews

Още през 2017 година, Volvo обяви съвместно партньорство с Google, част от което включваше новите автомобили на марката да работят под софтуера на американската компания. През 2019 година видяхме първия такъв модел, а ето че две години по-късно ще видим и още няколко.

Моделите XC60, S90 и V90 ще се включат към Android-ските автомобили след като получиха фейслифт за моделната 2022 година. Инфотеймънт системата, дисплеят на който е разположен вертикално при Volvo, ще работи под операционната система Android и ще се възползва от всичките ѝ предимства.

Те включват различни приложения, които пристигат вградени в нея, а също и такива, които могат да се изтеглят от Google Play Market и да се инсталират на по-късен етап. Още една важна функция, която от компанията отбелязват, е гласовият асистент на Google, който ще може да изпълнява различни функции, като настройка на температура, задаване на дестинация и други гласови команди.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От днес трамвай 20 е с приоритет на светофарите в София

От "Спаси София" се пребориха за обособяването на първото трамвайно трасе в София, където трамваите имат абсолютен приоритет на светофарите. От днес пътуването по две от най-натоварените трамвайни линии – 20 и 22, ще е по- бързо и по-комфортно заради редицата подобрения, по които градските активисти са работили през последните […]