VW Golf „двойка“ – автомобил за скрап или бъдеща класика

NetNews

Една от колите, които най-много се харесват у нас е именно Volkswagen Golf. Първото и особено второто поколение на модела бяха истинска наслада за голяма част от шофьорите, но днес тези модели са доста остарели и трудно се намират запазени екземпляри.

Надеждността им, особено на второто поколение обаче е пословична, което може лесно да се докаже по броя на Golf-ове "двойки", които все още се движат по родните пътища. Ще стане ли обаче този автомобил своеобразна класика или ще последва съдбата на своите събратя, като Kadett, Escort и компания?

Има хора, които ненавиждат модерните автомобили, а причината е много проста. През годините автомобилостроенето се изроди. Компаниите започнаха да бълват нов модел на всеки 2-3 години, а колите се превърнаха в еднодневки – без душа. Именно поради тази причина първите две поколения на Golf имат шанс да се превъртан в т.нар. колекционерски коли.

Първообразът на “вездесъщия хечбек” излиза през 1974 г. и се произвежда до 1983 г. С тази кола Volkswagen най-накрая решава успешно задачата да открие достоен заместник на остарелия Beetle. От първия Golf са сглобени близо 7 милиона автомобила по целия свят, но въпреки това откриването на добър екземпляр може да се превърне в цяло приключение.

Точно заради това, много хора се ориентират към Golf MK2, който няма такъв легендарен статут, но пък е известен със своята издръжливост и семпъл дизайн. Ако търсите бъдеща класика от втората генерация на Golf, то ориентирайте се към версиите G60, Country, Rallye или поне GTI. Какви "единички" и "двойки" се продават у нас, можете да видите в най-големия автомобилен сайт в България mobile.bg.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Таско Ерменков: За БСП е неприемливо да бъдем втора политическа сила

“За БСП е неприемливо да бъдем втора политическа сила и затова ще положим всички необходими усилия, за да бъдем първи”, заяви пред БНТ депутатът от левицата Таско Ерменков. По думите на Ерменков, няма как да бъде разграден моделът на ГЕРБ с тяхното участие в управлението. Левият народен представител посочи още, […]