WBC дава седмица на Тайсън Фюри, за да реши съдбата си

NetNews

Световният боксов съвет (WBC) сяда на масата за преговори с Тайсън Фюри, за да разбере дали наистина иска да се оттегли от спорта или ще продължи да брани шампионския пояс на организацията, пише Mirror.

Президентът Маурисио Сюлейман настоява световният шампион да заяви официално решението си, като разпише няколко документа. За целта „Циганския крал“ има една седмица, за да премисли следващия си ход.

Припомняме, че Фюри обяви оттеглянето си от професионалния ринг след нокаута срещу Дилиан Уайт на „Уембли“ през миналия месец. В различни интервюта той намекна, че би се върнал само в името на обединяващ мач за безспорната шампионска титла, а това означава победителят от двойката Олександър Усик и Антъни Джошуа да му предложи мач.

WBC обаче не възнамерява да чака останалите боксови организации, защото на няколко пъти вече реваншът между украинеца и „Ей Джей“ бе отлаган. Все пак поясът трябва да се разиграва поне няколко пъти на година, за да се поддържа интригата в спорта.

В случай, че Усик наистина подпише овакантяването на титлата, тогава WBC се очаква да организира мач между водещите претенденти. С най-големи шансове за това е Дионтей Уайлдър, който в продължение на няколко години бе №1 преди да се изправи срещу „Циганския крал“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Направиха проучване за връзката между размера на пениса и удоволствието от секса

Британски учени се поинтересуваха от истината в израза „Размерът има значение“ във връзка със сексуалността. Експерти от King’s College London подходиха към тази теза от чисто научна гледна точка и проведоха поредица от експерименти. Те потърсиха помощта на 12 двойки и подариха на мъжете силиконови пръстени с различни размери, които […]