Xiaomi блокира устройствата си в някои държави

NetNews

Потребители на социалната мрежа Reddit съобщават за внедряването на нова функция при смартфоните на Xiaomi, която забранява използването на смартфон, ако той е активиран в държава в която марката е забранила продажбата.

Ако устройството засече, че се намирате в някоя от забранените територии по време на първоначалната му активация, то на дисплеят излиза съобщение, което ви съобщава, че смартфонът е блокиран и ви дава кратка информация, какво да направите в такъв случай.

Xiaomi не продава официално своите устройства в страни като Куба, Южен Судан, Сирия, Иран и Северна Корея, поради различни опасения свързани с националните взаимоотношения, тероризъм, човешки права и други. Въпреки това устройствата могат да бъдат намерени от различни продавачи, които намират своите начини, за да продават смартфоните.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Блондинка се появи почти гола на летище (ВИДЕО)

Жена остави спътниците си без думи, след като влезе на летище в САЩ само по бански и дамска чанта, пише pochivka.blitz.bg. Странната случка беше споделена в популярен акаунт в Инстаграм. Човекът, пуснал видеото, написа шеговито: „Когато имаш плажно парти следобед и полет на Spirit Airlines за хващане в 4 ч. […]