Yamaha разработва звуков генератор за електрически мотори

NetNews

Освен електрическите автомобили, вероятно много скоро електрическите мотори също ще започнат да се срещат все по-често по улиците, макар феновете на този тип превозни средства все още да не изглеждат напълно готови да приемат промяната.

За това има и една много важна причина, а именно звукът от двигателя с вътрешно горене, който при електрическите двуколесни липсва. Подобно на автомобилите, където вече няколко пъти ви разказваме за различни проучвания при които звукът е едно от нещата, които ще липсва на шофьорите при електромобилите, така и при моторите нещата най-вероятно ще стоят по същия начин.

Именно за това от Yamaha искат да се справят с този проблем и разработват звуков генератор, който да върне част от усещането при моторите на ток. За целта от компанията имат доста силен коз, а именно опитът си при музикалните инструменти и този при двуколесните, който на теория би трябвало да доведе до нещо стойностно.

Според информация на Bloomberg, компанията сериозно се е заела с проекта и е сформирала екип, който да се занимава с него и да изследват различни звуци, които биха се харесали на мотоциклетистите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петър Чобанов, ДПС: Няма визия за мнозинство, важните проблеми за пореден път ще се отложат

„Твърде вероятно е да отидем на нови избори. Поредните за тази година и може би не последните докато партиите не се вземат в ръце, да седнат да си говорят и да разберат, че хората имат нужда точно от това. Не че изслушванията на министри не са важни. Сигурно са важни. Трябва да знаем каква е ситуацията, трябва да знаем какво е било миналото и как да вървим напред. За да вървим напред, трябва съгласие, консенсус, и да се обединим около приоритети. Това не се случва. Поредният пример е с комисиите. Доколкото знам продължават разговорите. Трябва да бъдат сформирани. Без да бъдат сформирани, до момента не сме разгледали нито един закон“. Това заяви ямболският депутат от ДПС Петър Чобанов в коментар по актуални теми от дейността на Народното събрание.