Ямболското село Тенево празнува в навечерието на деня на Св. св. Константин и Елена

NetNews

В периода 17-21 май 2024 г. в с. Тенево ще се проведе Единадесети празник на селото под наслов „Хубаво село имаме“, съобщиха от община „Тунджа“. Програмата включва концерти, танцов спектакъл, мотокрос, народни борби. По традиция населено място празнува в навечерието на храмовия празник на местната църква „Св. Св. Константин и Елена“. На самия 21 май там ще бъде отслужена тържествена Света литургия с начало в 10:00 часа. Местното кметство и читалище организират и благотворителен базар с кауза за благоустрояване на парка в селото.

Именно благотворителен базар е първото събитие в програмата. Организаторите от Кметството и читалището приканват жители и гости на Тенево да се включат в инициативата, като предоставят свои артикули за базара. „Скъпи теневци, скъпи приятели, всеки един от Вас може да донесе (домашно приготвени храни, сувенири, бижута, цветя, кой каквото прецени), за подпомагане на нашия благотворителен базар, за събиране на средства за Нашия Парк! Очакваме ги до петък (17.05.24) до 16.00 часа в кметството или читалище с. Тенево”, написа във Фейсбук профила си кметът на населеното място Гергана Трънкова.

В началото на февруари т.г. беше направено почистване на парка с помощта на доброволци и механизирана техника. В акцията се включи и кметът на общината Станчо Ставрев с представители на своя екип.

Официалното откриване на празника на селото е също в петък, 17 май, от 20:00 на площада в Тенево с музикално-танцова програма на открита сцена и заря.

В съботния ден, 18 май, на стадиона ще се проведат народни борби, с начало от 10:00 часа. По-късно, от 13:30 ще бъде състезанието по мотокрос на близката писта. Вечерният концерт на площада ще бъде от 20:30 часа.

На самия празничен за село Тенево ден – 21 май, проявите са съсредоточени около храмовия празник на черквата „Св. Св. Константин и Елена“. От 10:00 там ще бъде отслужена тържествена Света литургия, а от 12:30 ще бъде раздаден курбан за здраве.

Празникът е организиран от Кметство село Тенево и Народно читалище „Просвета-1910”, с подкрепата на община „Тунджа”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След атентата в Словакия: Това е опит за убийство, премиерът Роберт Фицо е между живота и смъртта

Словашкият премиер Роберт Фицо е „между живота и смъртта“, след като е бил прострелян „няколко пъти“, заяви правителството на централноевропейската държава в официалната му страница във „Фейсбук“, цитирано от Франс прес, пише БТА. „В момента го превозват с хеликоптер до Банска Бистрица, той се намира между живота и смъртта“, се […]