За празника си на 19 април, 42 механизиран батальон – Ямбол отваря вратите си за гости

NetNews

Утре, 19 април, 42 механизиран батальон – Ямбол във войскови район „Кабиле“ отваря вратите си за обществеността по случай празника на формированието. Началото е в 10:00 часа. Организаторите са предвидили показ на военна техника, игрови състезания за ученици, дегустация на ястие, приготвено от полевата кухня и други изненади.

Гостите ще могат да присъстват на тържественото приемане на строя, да наблюдават статичен и динамичен показ, да се запознаят с основни правила за стрелба с автомат „Калашников”, с правилата за поставяне на противогаз, с действия за оказване на първа медицинска помощ, както и с основни образци въоръжение и техника на военното формирование.

Специално за средношколци и гимназисти са предвидени надпревари за нормативи по дисциплини и по задания, с предвидени символични награди за най-добрите. Ще се проведе и традиционния турнир по футбол на малки вратички между формированията от гарнизон Ямбол.

Емблематичната войнишка боб чорба, приготвена на развърната полева кухня, ще може да дегустира всеки желаещ да сподели празника с военнослужещите, а атмосферата на априлската проява от календара на формированието ще се допълва от военни маршове и емблематични песни за армията ни и нейните бойни успехи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Инсулт погуби популярен фен на ЦСКА

Популярният фен на ЦСКА – Ивайло Величков-Мъри, е починал внезапно в сряда. Причината за смъртта му е инсулт, пише Топспорт, позовавайки се на БЛИЦ. Мъри от „Люлин“, както беше популярен в армейските среди, беше един от лидерите на агитката на „червените“ през 90-те години на ХХ век. Погребението на Ивайло […]