Задава се тежка зима за Украйна! Без достатъчно ПВО системи страната няма да има ток в края на годината

NetNews

Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана (ПВО) в рамките на седмици, за да може да извърши ремонти на половината от разрушената си електроенергийна инфраструктура, съобщи министърът на енергетиката Герман Галушченко пред Ройтерс.

Руските ракетни и дронови атаки са унищожили 50% от електроенергийния капацитет на страната, което доведе до прекъсвания на електрозахранването, включително в Киев. Галушченко подчерта, че без защитни системи ремонтите ще са невъзможни, тъй като Русия ще продължи атаките си. Той настоя за 7 до 9 системи „Пейтриът“ и то в рамките на седмици.

Галушченко също така отбеляза, че руските атаки са засегнали възобновяеми енергийни обекти, включително соларни станции. Изказването му бе направено на конференция в Берлин, където Украйна се опитва да съживи западната подкрепа.

Президентът Володимир Зеленски също присъства на конференцията и говори пред германския парламент, където речта му беше бойкотирана от две партии, включително крайнодясната „Алтернатива за Германия“ (AfD).

Галушченко предупреди, че европейските граждани, които гласуват за проруски партии, не разбират заплахата от Русия. Той подчерта, че Русия ще продължи агресията си и призова за незабавна помощ за Украйна.

Галушченко предупреди, че руската агресия няма да завърши в Украйна и „следващите сте Вие“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джанлука Скамака: "Искам да пиша история с Италия"

Джанлука Скамака говори пред медиите и заяви, че иска да пише история с Италия. „Ние сме млад отбор в нов цикъл. Отне известно време, за да достигнем най-доброто от себе си, но мисля, че сме готови. Готов съм, искам да помогна на отбора да стигне възможно по напред“, каза той […]