Зеленски: Украйна дава на руските нападения отговори с по-голям обсег

NetNews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви днес, че неговата страна отговаря на руските нападения „с по-голям обсег“, предава Ройтерс и БТА. Изявлението е направено след атаката на украински дрон срещу петролната рафинерия, разположена на около 1300 километра от границите на страната.

Зеленски не е споменал пряко атаката по обект в руската република Татарстан, но е заявил, че подобни ответни действия са толкова важни, колкото и помощта за украинците, „страдащи от вражеските нападения“, допълни Ройтерс.

„Еднакво важно е на руските терористи да се отговаря след техните удари. Всеки път, с отговори с все по-голям обсег“, заяви Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Медведев: Ако украински лидери са участвали в терористичната атака край Москва, трябва да бъдат ликвидирани като Бандера

Ако се потвърди участието на украински лидери в терористичната атака в „Крокус Сити Хол“, украинското ръководство ще бъде изправено пред съдбата на Степан Бандера, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram, съобщават ТАСС и Фокус. Той изрази увереност, че дори „при достатъчно доказателства, […]