Ямбол – Републиканци в действие: Земеделието е гръбнакът на българската икономика, заявява Диана Георгиева

NetNews

Земеделието трябва да е гръбнакът на българската икономика. Това е категоричната позиция на кандидата за народен представител от ПП „Републиканци за България” Диана Георгиева. Тя е на второ място в ямболската листа на партията.

 Диана Георгиева споделя, че е формирала мнението си на база на собствения житейски и професионален опит. Тя е финансов и икономически експерт с дълъг опит в банковия сектор, където работи повече от 14 години. Специализира в сферата на агрокредитирането. Интересът ѝ към земеделието се дължи и на това, че със семейството си жевее в ямболското село Дражево.

 Според Георгиева в сектора са натрупани многобройни проблеми. Част от тях са, че дребните земеделски производители трудно обезпечават кредитите си, субсидиите не се разпределят справедливо, а някои отрасли страдат от хронично недофинансиране.

Като кандидат-депутат от  ПП „Републиканци за България”, тя е убедена, че програмата на партията предлага работещи решения за съживяване и развитие на сектора. „Предлагаме приоритетно подпомагане на малките семейни стопанства чрез насочване на свежи финансови потоци и въвеждане на поредица от обучения и иновации. Също така предвиждаме намаляване на административната тежест, въвеждане на нови схеми за качество, както и на нов подход за превенция, защита и управление на рисковете в земеделието”, казва Диана Георгиева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Животът на Венера е невъзможен

Ново изследване отхвърля вероятността от наличие на живот в облаците на Венера, съобщиха Associated Press, цитирани от novini.bg. Учени от Европа и САЩ съобщиха в понеделник, че в облаците около планетата няма достатъчно вода, за да поддържа живота такъв, какъвто го познаваме, предаде БТА. Изследователите се заели с проучването, след […]