„Възраждане“ спечели делото, няма да ги заличават

NetNews

"ПОБЕДА! Възраждане спечели делото срещу прокуратурата и Иван Гешев! Истината и правдата победиха мафията! България има нужда от Възраждане!" – така съобщи резултата от изхода на делото за заличаване на партията му Костадин Костадинов.

През юли миналата година държавното обвинение поиска заличаване на регистрацията на формацията на Костадин Костадинов и нейното разпускане. Прокуратурата тогава обяви, че се е задействала по сигнал и последвала проверка, която установила множество нарушения, свързани с регистрацията на партията.

В края на февруари т.г. Софийският градски съд отхвърли предявения от градската прокуратура в София иск и така делото стигна до върховните магистрати, които отсъдиха в полза на партия "Възраждане".

ВКС осъди държавата чрез Върховна касационна прокуратура да заплати на партия "Възраждане" 1200 лв. за направени разноски.

Съдебното решение е окончателно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямбол ще почете Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

В двора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ ще се състои традиционната церемония по честването на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съобщават от община Ямбол. Тя ще започне в 10:00 часа и в нея ще участва Духовият оркестър при […]