Програмата „Патронажна грижа“ в община „Тунджа“ е удължена до края на годината

NetNews

Над 130 лица с увреждания и възрастни, които не могат да се обслужват сами или поставени под карантина заради COVID-19 ще продължат да получават здравни и социални услуги в домовете си до края на годината, съобщават от община „Тунджа“.

Общината е получи покана от Управляващия орган на ОП РЧР за удължаване срока на проект „Патронажна грижа+ в Община Тунджа“, финансиран по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-6.002-0148-C01 с още шест месеца, считано от 11.06.2022 г.

Допълнителният финансова ресурс, който ще бъде предоставен на Община „Тунджа“, след сключване на допълнителното споразумение, ще е в размер на 191 546,09 лв., които са осигурени по механизма на Европейската комисия REACT-EU за възстановяване на държавите-членки на ЕС от пандемията от Ковид-19.

По проекта се осигурява психологическа помощ и консултиране, доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, закупени със средства на потребителите, както и съдействие за неотложни административни услуги. Подкрепа получават и социалните услуги, които се финансират от държавния бюджет, за прилагане на противоепидемични мерки за дезинфекция, тестване на персонала и потребителите и други мерки във връзка с предотвратяване заразяване с COVID-19.

С осигурения допълнителен финансов ресурс, общият размер на безвъзмездната помощ по проекта ще бъде 574 638,27 лв.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Качеството на Opel-ите се повишава драстично

Качеството на произвежданите от Opel пътнически автомобили и лекотоварни превозни средства в момента е на най-високо ниво. Това заявяват представители на компанията, като казват още, че през последните дванадесет месеца качеството на новите автомобили се е повишило с 25%. Това подобрение е резултат от дифиниране на вътрешно-производствени стандарти на германския […]