Радев се качва на Шипка за 145-години от героичната епопея

NetNews

Днес пред Паметника на Свободата на историческия връх Шипка ще бъдат официалните честванията на 145-ата годишнина от Шипченската епопея, под патронажа на президента и върховен главнокомандващ Румен Радев, предаде БНТ.

С тържествена заря-проверка в Габрово снощи започна кулминацията на честванията.

На колене хората на площада почетоха паметта на геройски загиналите за свободата и независимостта на България. Отбраната на Шипченския проход през август 1877 година обръща хода на Руско-турската освободителна война и отваря пътя към възстановяването на българската държава след пет вековно османско владичество.

Заря-проверката в Габрово беше приета от командващия Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Днес пред Паметника на Свободата на историческия връх Шипка ще бъдат официалните честванията на годишнината под патронажа на президента и върховен главнокомандващ Румен Радев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Само 12 линейки обслужват Спешната помощ по южното ни Черноморие

Сериозни проблеми със спешната помощ по Южното ни Черноморие. В летните месеци жителите и гостите надхвърлят над милион и половина души. Оказва се само 12 линейки обслужват областта, като през нощта броят им понякога е наполовина, предаде БНТ. Това е и една от причините удареното преди дни от гръм момиче […]