За наше добро

NetNews

Отдавна живеем в безумието, че всичко се прави за наше добро. Ядем ГМО храни за наше добро, нямаме болници, да не казвам адекватна медицина, за наше добро. Дори когато умираме го правим за наше добро.

От няколко дни творците на добро, които в момента владеят София са решили да създадат поредния си шедьовър. Погледнат отгоре шедьовърът звучи така – от един трилентов булевард да се направи двулентов. И някакви хора неосъзнали доброто, което им се стоварва върху главите, и по грешка живеещи наблизо решават да възразят. Следват репортери и камери и въпроси и отговори, че това и онова е все за наше добро. Чуват се думи като „интегриране“, „европейски град“,, „просперитет“, „еко“, „помислили сме и за това“, че и за онова… И обикновения човек започва да изпада в хипнотичен сън. Но хипнозата се развали от един непремерен въпрос: „При така направеното устройство на булеварда къде може да спре линейка?“ И, момент, хипнозата напълно изчезва от възторжения отговор: „Линейките са със специален режим и могат да спрат където си пожелаят!“

С това темата се изчерпва. Няма никой репортер, който да попита: „Те, хубаво могат да си пожелават да спират където си искат, ама няма къде! Не виждате ли? Това ви питам.“ И сте скопили булеварда. И това няма как да е за наше бодро. И това няма как да не предизвика задръствания. И няма как да стане по-чисто, защото задръстванията не правят атмосферата по-чиста.“ Освен, ако сте взели тайното решение е всичко живо да премине на тротинетки. Но и тогава въпросът с линейката остават. Освен и линейките да минат на тротинетки. Но нека бъдем смели. Всеки болен и защо не умиращ да има достъп до тротинетка и сам да се извозва до най-близката болница.

Не издържам на доброто и сменям канала. Но и там ме дебне репортаж от същото място. Поредният доброправец е тревожно приповдигнат и твърди, че това, което виждаме не са факти а внушения. Политически естествено.

Започва подредено да излага аргументите, че: Проектът е напълно законосъобразен. Минал е през необходимите процедури и е изработен от проектанти с пълна проектантска способност. Разбира се, пропуснато е да се спомене, че моливите по проекта са били сертифицирани и подострени според законовите изисквания. Но съм сигурен, че има документ и за това.

Няма да ви плаша, но като се замислите, газовите камери по време на нацизма също са били законни. И ако можехте да попитате някой щурмбанфюрер какво мисли по въпроса, отговорът сигурно също би бил, че това е за наше добро. И всичко е законно, че и е проектирано както трябва.

Да се върнем в София. Бързото решение на този проблем е тези с нашето добро бързо да се извините и да върнете нещата където бяха. Ако трябва си гласувайте и закон за извинението за да бъде всичко… законно.

Бавното е това, което реално ще ни се случи.

Тоест – Дрън-дрън и нищо. И ще си останем с поредното добро.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Румениге: По-дискретни трябва да са в Байерн Мюнхен при търсенето на нов треньор

Бившият изпълнителен директор Карл-Хайнц Румениге призова настоящото ръководство на германския футболен клуб Байерн Мюнхен да работи по-дискретно по намирането на нов старши треньор. Шаби Алонсо, Юлиан Нагелсман и Ралф Рангник вече отказаха на баварците, като техните имена бяха спрягани за поста от германските медии месеци наред. Байерн ще остане без […]