Австрия надделя над Северна Македония в интересен мач

NetNews

Тимът на Австрия победи този на Северна Македония с 3:1 в първи мач от Група С на UEFA EURO 2020. Символичните домакини откриха резултата след попадение на Щефан Лайнер (18), но десет минути по-късно Горан Пандев възстанови равенството. Възпитаниците на Франко Фода достигнаха до второ попадение, след като Михаел Грегорич (78) се възползва от центриране на Давид Алаба и се разписа в мрежата на Столе Димитриевски, а в последната минута на редовното време Марко Арнаутович оформи крайния резултат.

Това бе първа историческа победа за Австрия на Европейско първенство, след като от двете си участие до момента на този форум бяха записали две равенства и четири загуби.

Двата тима стартираха в спокойно темпо. Австрия задържаше топката в продължителен период от време, но играчите на Северна Македония стояха добре подредени в собствената си половина. Символичните гости показаха, че ще разчитат на контраатаки, като при една от тях в 4-ата минута Езджан Алиоски центрира по земя в наказателното поле, но защитата пред Даниел Бахман се справи и изчисти кълбото.

В следващите минути действията на терена не се промениха и Австрия държеше контрола на топката, докато възпитаниците на Игор Ангеловски не се притесняваха да приемат играта дълбоко в собствената си половина. Символичните домакини веднага залагаха на висока преса, когато изгубеха притежанието на кълбото.

В 18-ата минута Австрия успя да открие резултата. Марсел Сабицер с великолепно центриране на далечната греда намери Щефан Лайнер, който отблизо преодоля Столе Димитриевски.

Символичните домакини продължиха да бъдат по-агресивният тим и продължиха да пресират високо съперника си. В 22-ата минута Марсел Сабицер отново можеше да влезе в ролята на асистент, след като центрира остро на близката греда, но последвалият изстрел на Саша Калайджич бе отразен от Столе Димитриевски.

В 28-ата минута Северна Македония възстанови равенството при първата си по-сериозна възможност. Звездата на тима Горан Пандев се възползва от неразбирателство в защитата на Австрия, след което Даниел Бахман опита да изпревари нападателя и да улови топката, но не успя и за 37-годишният футболист остана лесната задача да вкара кълбото в опразнената мрежа.

Попадението вдъхна увереност във възпитаниците на Игор Ангеловски и те пренесоха играта в средата на терена. Двата тима предоставиха равностойна игра, но в следващите минути липсваха головите опасности. В 37-ата минута Стефан Ристовски отправи далечен изстрел, но топката прелетя високо над вратата.

Четири минути преди края на първото полувреме Александър Трайковски получи жълт картон, след като удари с лакът Александър Драгович в лицето. Шведският съдия Андреас Екберг прецени, че нарушението не е толкова грубо, за да го отстрани от играта.

На почивката селекционерът на Австрия Франко Фода направи една промяна, заменяйки получилия тежък удар в лицето Александър Драгович и включи в игра Филип Лайнхарт.

Символичните домакини стартираха агресивно и втората част, опитвайки се да пресират високо съперника си. От своя страна футболистите на Северна Македония не показаха, че това може да ги притесни и продължиха да залагат на опасни контраатаки.

В 51-ата минута Северна Македония можеше да остане в намален състав, след като Езджан Алиоски влезе грубо в краката на Ксавер Шлагер, но главният съдия Андреас Екберг му показа само жълт картон.

Селекционерът на Австрия Франко Фода опита да засили нападателната си мощ, включвайки в игра Марко Арнаутович.

В 64-ата минута символичните гости имаха отлична възможност да направят пълен обрат, след като Бобан Николов бе изведен в наказателното поле, но Даниел Бахман излезе предвидливо и изби топката, след което Горан Пандев опита технично да реализира, но прати кълбото над вратата.

Австрия отговори две минути по-късно, когато две от резервите направиха отлична комбинация. Марко Арнаутович центрира в наказателното поле, където Михаел Грегорич продължи технично с глава, но Столе Димитриевски великолепно изби.

В 74-ата минута възпитаниците на Игор Ангеловски организираха бърза контраатака. Елиф Елмас получи в наказателното поле и веднага нанесе изстрел, но Мартин Хинтерегер блокира удара и не позволи топката да достигне до вратата на Даниел Бахман.

Четири минути по-късно Австрия отново излезе напред в резултата. Давид Алаба центрира великолепно на близката греда, където Михаел Грегорич успя да изпревари защитата на символичните гости, както и вратаря Столе Димитриевски и реализира в мрежата.

В последната минута на двубоя Марко Арнаутович бе изведен отлично от Конрад Лаймер, след което нападателят напредна и хладнокръвно реализира в долния ляв ъгъл.

Малко след третото попадение Столе Димитриевски се намеси решително, след като пресече топката пред Михаел Грегорич. Това бе и последното по-интересно действие в мача.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вицепремиерът Атанас Пеканов: Искам страната ни да се развива добре

България е сред четирите страни, заедно с Естония, Малта и Нидерландия, които така и не успяха да внесат Плана за възстановяване от COVID-19. Това означава ли, че в момента са застрашени 6 милиарда евро? На този въпрос отговори служебният вицепремиер и министър по европейските фондове – Атанас Пеканов пред БТВ. […]