Адвокати излизат на мълчалив протест срещу закриването на районни съдилища

NetNews

Адвокати и юристи ще се съберат в понеделник пред Съдебната палата в Пловдив на мълчалив протест срещу закриването на районни съдилища, предаде БНР.

Актуализираната концепция на Висшия съдебен съвет, публикувана в последния ден на месец май, предвижда сериозно намаляване на броя на районните съдилища и промяна в подсъдността по множество граждански и наказателни дела. В Пловдивска област мярката засяга град Първомай.

Пловдивските адвокати ще изразят несъгласие с приетия "Модел 4" за съдебна реформа. Те призовават колегите си съдии, прокурори и административни служители от Пловдив, Асеновград, Карлово и Първомай да ги подкрепят като се включат в протеста.

Той е насрочен за 17 часа на 7 юни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ясен Петров: Дадох на Филип Киркоров тениска с автографи, за да не забрави, че е роден в България

Селекционерът на българския национален отбор Ясен Петров направи подаръци наставника на Русия Станислав Черчесов и певеца Филип Киркоров след приятелския мач между двата отбора, спечелен от Сборная с 1:0. "Подарих на Черчесов фланелката номер 12 на българския национален отбор. Дадох и тениска на Киркоров с автографи на нашите играчи, за […]