Активните случаи на коронавирус в област Ямбол са 1020

NetNews

1020 са активните случаи на коронавирус в област Ямбол, предаде Радио Стара Загора. От тях 133 –ма са настанени в лечебни заведения. Информацията е получена от Донка Желева, секретар на РЗИ – Ямбол. Заболеваемостта на 14-дневна база към днешна дата е 664 на 100 000 души. От определените 161 легла за лечение на коронавирус са заети 131. Наблюдава се лек спад на настанените в интензивно отделение.

Поставените ваксини са 7 363, от които 1800 са 2-ра доза. РЗИ – Ямбол разполага с налични дози на „АстраЗенека“, „Пфайзер“ и ограничени бройки от „Модерна“. 

„От следващата седмица очакваме редовни заявки и вероятно ще можем да обявим „зелени коридори““, каза още Донка Желева.

По отношение на изборния ден е създадена организация за спазването на противоепидемичните мерки. Сигнали за нарушения могат да се подават на дежурните екипи в РЗИ.

Източник: bnr.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Афис“: Активността на вота може да е най-ниската в демократичната ни история

Тези парламентарни избори е възможно да приключат с най-ниската избирателна активност в демократичната история на България. Това заключение правят социолозите от "Афис" на база данните от проучване, според което избирателната активност на вота на 4 април ще е между 38 и 40% – или около 2,5-2,7 млн. души. Националното представително […]