Англия и Германия на колене преди утрешния мач

NetNews

Гарет Саутгейт приветства решението на двата отбора да застанат на коляно преди мача в Лигата на нациите между Англия и Германия в Мюнхен във вторник. Играчите на Англия бяха освиркани от публиката в Будапеща, когато направиха жеста преди поражението в събота от Унгария, припомня БТА. „Ние сме две нации с огромен брой граждани със смесени корени и мисля, че това е важен знак за всички, така че приветстваме това. Ние сме единни в нашите убеждения“, каза селекционерът на Англия Гарейт Саутгейт.

Защитниците Джеймс Джъстин и Фикайо Томори отпаднаха от състава на Англия поради травми, но Марк Гехи се завръща след контузия в глезена. „Джеймс няма да е готов за утре, но се надяваме, че може да се върне, ако не за следващия мач, то за по-следващия. Марк трябва да е на разположение за утре. Фикайо се нуждаеш от още време за възстановяване“, каза Саутгейт.

Англия се изправя срещу отбор на Германия, който не е губил, откакто беше победен от избраниците на Саутгейт на осминафиналите на Евро 2020.

„За мен Германия и Бразилия все още са еталон по отношение на отборите, които редовно и последователно печелят турнири. Така че трябва да уважавате това, което правят германците във футболен план, точно този манталитет се опитваме да създадем“, каза още Саутгейт.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сблъсък на две несъвместими култури: в каква България искаме да живеем

Има исторически моменти, в които е съвършено ясно какви задачи трябва да решава една държава. Украинците, например, в момента решават задачата за това дали изобщо да ги бъде. У нас правителството, предвождано от „Продължаваме промяната“, има да свърши две големи – исторически по размер – задачи. Първата е да възстанови […]